Киев °C

Ваш Собственный Корреспондент

Последние новости

11:51
Протесты в Грузии против "закона об иноагентах"
04:14
Верховный суд США рассматривает иммунитет бывших президентов
12:00
Женские коворкинги: шаг вперед или назад?
02:24
Украина получила от США дальнобойные ракеты
10:02
«Ювентус» пробивается в финал Кубка Италии
05:15
Освобождение главаря нидерландского наркокартеля: досадная ошибка или разгильдяйство властей?
03:39
Американский дизайнер угодила в тюрьму за контрабанду сумок
03:37
Крис Пратт и Шварценеггер подверглись критике за снос исторического дома
03:49
Юная звезда фильма ужасов "Абигейл" шокировала родных своей кровавой ролью
03:47
Девичники в стиле Виктории Бекхэм: фейк-загар и другие секреты
03:46
Запишите гнев на бумаге, а потом порвите её - так вы справитесь с эмоциями
03:44
Потерянный, но не забытый: невероятное возвращение кота через 5 лет его пропажи
04:13
НАТО усиливает противовоздушную оборону Украины
04:07
Цены на нефть и золото снизились после новостей из Ирана
04:11
Ночные смены и хаотичный график - прямая дорога к депрессии
04:08
Энни Поттс: Детские сердца - бесценный дар
05:07
Брайан Кокс назвал Хоакина Феникса "ужасным" в роли Наполеона
05:05
Дочь Эминема выходит замуж: горячие фото с девичника
05:26
Фейки атакуют: ложные видео и фото после нападения Ирана на Израиль
04:26
Максимальный срок для оружейницы "Ржавчины" - предупреждение для Алека Болдуина
04:23
Боб Оденкёрк рассказал о сердечном приступе на съёмках “Лучше звоните Солу”
04:21
Сальма Хайек в свои 57 всё ещё горяча
06:18
Дети Мэтью Макконахи помогли стать ему лучшим актером
06:15
Королева свадебной моды Вера Вонг празднует своё 75-летие
01:18
Военные РФ перебрасываются в Нигер
01:15
Жестокое нападение в торговом центре Сиднея
04:51
Снижение цен на подписку на полностью автономное вождение от Tesla
04:44
Миллиардер за работой: Гейтс собственноручно ремонтирует экологичный асфальт
06:11
Трансгендерный спор: Джоан Роулинг жестко ответила Рэдклиффу и Уотсон
06:09
Вивьен - главная театралка семьи Анджелины Джоли
09:15
"Ой, моё колено!": Киану Ривз сломал коленную чашечку на съёмках
09:13
Дисней заявляет, что имел право уволить Джину Карано
04:40
Киберпреступность: третья по величине "экономика" мира
04:34
Испания отменяет схему "золотой визы"
13:45
Противостояние Илона Маска и Верховного суда Бразилии
Больше новостей
СобКор » Здоровье » Названі продукти, користь яких можна поставити під сумнів

Названі продукти, користь яких можна поставити під сумнів

Здоровье
1 221
0
10 «здорових» продуктів, які насправді не так корисні

Любов до правильного харчування сильна як ніколи: ми стали частіше замислюватися про своє здоров'я і щоденному раціоні, пише СобКор.нет

Але як сильна віра в користь овочів і фруктів, так само сильні і стереотипи, що стосуються тих чи інших продуктів. Багато сміливо відносять до розряду "корисних продуктів" мюслі і фруктові соки, салати, сухофрукти і протеїнові батончики. Але так чи вони нешкідливі насправді? Давайте розбиратися.

Експерти склали для вас список з 10 відомих продуктів і страв, які відмінно маскуються під "здорову" їжу, хоча насправді приносять не так багато користі.

Сухофрукти

Фрукти корисні, це відомо кожному. А ось сушені фрукти, всупереч очікуванням, часом не тільки не корисні, але і можуть навіть зашкодити здоров'ю. Чому? Щоб сушені фрукти краще виглядали і довше зберігалися, виробники додають хімікати і цукор. Порівняйте: одна чашка свіжої журавлини містить 4 грами цукру, а одна чашка сушеної журавлини містить 70 грамів цукру! Те ж стосується і родзинок: ¼ чашки родзинок може містити в 4 рази більше калорій, ніж ¼ чашки свіжого винограду.

Крім того, на масовому виробництві сухофруктів виробники іноді додають діоксид сірки і акриламід, які, як показали дослідження, можуть викликати болі в шлунку і напади астми.

Альтернатива: свіжі фрукти і ягоди або засушені самостійно.

Запечені мюслі

Виробники виконали фантастичну роботу, запевняючи нас, що мюслі - це здорова їжа. Однак миска запечених мюслі, яку ми із задоволенням з'їдаємо на сніданок, насправді містить більше цукру, ніж великий шматок пирога. Так, часто такі мюслі містять поживні елементи - клітковину, цинк, залізо, вітамін В. Однак ця користь тьмяніє на тлі величезної кількості цукру, який в них міститься. Уявіть - одна чашка запечених мюслі містить приблизно 25 грамів цукру!

Якщо дуже хочеться побалувати себе на сніданок пластівцями з молоком, краще замінити натуральними вівсяними пластівцями, в які можна додати фрукти або трохи меду.

Пакетовані соки

Зображення на коробках з соками соковитих фруктів зовсім не означає, що ці соки корисні. Вони не приносять організмові ніякої користі і не вгамовують спраги. При тому, що цукру містять недозволено багато.

Альтернатива - покупка соковижималки і самостійне приготування фруктових соків. А ще краще з'їдати фрукти в свіжому вигляді.

Курча-гриль

Так, куряча грудка - цілком собі дієтичний продукт. Але не курча-гриль з його жирною шкіркою. Тим більше що часто перед тим, як відправити курку на рожен, її вимочують в розсолі з добавками (наприклад, натрієм) і приправляють цукром.

Альтернатива: готуйте курку самостійно, а перед приготуванням видаляйте шкірку. Маринад також краще зробити самим, додавши в нього улюблені спеції і трави.

Протеїнові батончики

Протеїнові батончики рекламують як смачний, зручний і здоровий перекус, однак не варто вірити всьому беззастережно. Перекус - так, зручний - так. Але здоровий чи? Іноді за кількістю калорій один такий батончик порівняємо з повноцінним комплексним обідом.

Виникають питання і до складу. Найчастіше більша половина - це штучні інгредієнти і консерванти. А це навряд чи корисна їжа.

Альтернатива: батончики, приготовані самостійно з вівсяних пластівців з горішками і сухофруктами.

Смузі

Так, і всіма улюблені смузі під опалою. Багато магазинів і кафе перетворюють те, що повинно стати живильним перекусом, в даремний продукт з надлишком цукру і порожніх калорій. Уявіть самі - банан, чашка ягід, склянка молока, чашка підсолодженого замороженого йогурту і дві столові ложки арахісового масла. Забагато, чи не так? Більшість смузі, які подають в кафе і ресторанах, містять від 300 до 500 калорій і від 18 до 50 грамів цукру!

Альтернатива? Напевно, пропозиція вже не стане несподіванкою. Пропонуємо приготувати смузі самостійно. Як зробити його більш корисним? Взяти 1-2 фрукта, молоко замінити водою, солодкий йогурт - грецьким. І ніякого цукру. Якщо напій здається недостатньо солодким, можна додати трохи меду або кленового сиропу.

Салат

Салати - відмінна пастка для людей, які думають, що вибирають в кафе або ресторані здорову їжу. Так, в числі інгредієнтів можуть бути овочі і листові салати, але інші інгредієнти - сир, бекон, грінки, горіхи, м'ясо - "навантажують" його калоріями. І це ми ще не говоримо про заправку!

Альтернатива: власноруч приготований салат або ретельний контроль за інгредієнтами в складі страв, які вони замовляють в кафе і ресторанах.

Суп

Знову ж мова про пропозиції ресторанів і кафе. Дуже часто в супи там додають кукурудзяний крохмаль, щоб зробити їх густіше і більш насиченим, і приправи типу глутамату натрію, щоб зробити перші страви смачніше.

Альтернатива - домашні супи. Причому доктора настійно рекомендують готувати перші страви на другому бульйоні: тобто перший бульйон, в якому вариться м'ясо або птах, після закипання потрібно зливати.

Суші та ролли

Більшість суші-ресторанів додають цукор до рису, щоб він став липким і роли не розвалювалися. Додайте сюди інші інгредієнти, характерні для цих страв, - вершковий сир, майонез і хрустку панірування, і ви без зусиль зможете набрати близько 500 калорій всього за пару укусів.

Альтернатива: в суші-барах і ресторанах вибирайте сашимі або ролли з мінімальною кількістю інгредієнтів, до того ж таких, які вам знайомі. І обов'язково стежите за розмірами порції. Рис досить ситний, не переїдайте.

Вегетаріанський сендвіч

Салат-латук, помідор, цибуля, авокадо, сир і хліб ... Звучить здорово, чи не так? А якщо придивитися краще? Часто хліб в вегетаріанських сендвічах підсмажують на маслі, та до того ж використовують жирні соуси. І це при тому, що, наприклад, авокадо і так вже зробив сендвіч досить важким для перетравлення. Навряд чи це корисний перекус.

Альтернатива: цільнозерновий хліб, а не звичайний. І, звичайно, не обсмажений на маслі. Як намазки можна використовувати Пюріровать авокадо, змішаний з нежирним грецьким йогуртом. Але в цьому випадку слід відмовитися від сиру, щоб не обтяжувати закуску. Якщо відмовитися від сиру складно, скоротіть кількість шматочків. Порахуйте самі: в 50 грамах сиру 200 калорій. Якщо взяти не два шматочки по 25 грамів, а всього один, можна скоротити калорії в два рази.

Читайте також: Знайдено рослинний препарат, який може замінити Віагру

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.