Киев °C

Ваш Собственный Корреспондент

Последние новости

04:11
Ночные смены и хаотичный график - прямая дорога к депрессии
04:08
Энни Поттс: Детские сердца - бесценный дар
05:07
Брайан Кокс назвал Хоакина Феникса "ужасным" в роли Наполеона
05:05
Дочь Эминема выходит замуж: горячие фото с девичника
05:26
Фейки атакуют: ложные видео и фото после нападения Ирана на Израиль
04:26
Максимальный срок для оружейницы "Ржавчины" - предупреждение для Алека Болдуина
04:23
Боб Оденкёрк рассказал о сердечном приступе на съёмках “Лучше звоните Солу”
04:21
Сальма Хайек в свои 57 всё ещё горяча
06:18
Дети Мэтью Макконахи помогли стать ему лучшим актером
06:15
Королева свадебной моды Вера Вонг празднует своё 75-летие
01:18
Военные РФ перебрасываются в Нигер
01:15
Жестокое нападение в торговом центре Сиднея
04:51
Снижение цен на подписку на полностью автономное вождение от Tesla
04:44
Миллиардер за работой: Гейтс собственноручно ремонтирует экологичный асфальт
06:11
Трансгендерный спор: Джоан Роулинг жестко ответила Рэдклиффу и Уотсон
06:09
Вивьен - главная театралка семьи Анджелины Джоли
09:15
"Ой, моё колено!": Киану Ривз сломал коленную чашечку на съёмках
09:13
Дисней заявляет, что имел право уволить Джину Карано
04:40
Киберпреступность: третья по величине "экономика" мира
04:34
Испания отменяет схему "золотой визы"
13:45
Противостояние Илона Маска и Верховного суда Бразилии
13:39
TikTok работает над новым приложением для обмена фотографиями
03:05
Лара Крофт - икона эпохи видеоигр
03:01
Первый в мире прототип космической солнечной энергетической станции
07:18
Паводковые воды угрожают Сиднею
05:56
Пророссийский популист Петер Пеллегрини - новый президент Словакии
03:37
Популярные препараты для похудения Зипбаунд и Маунжаро теперь в дефиците
03:35
Новые откровенные фото Курта Кобейна и Кортни Лав будут опубликованы
06:34
Чудесное выздоровление малышки с органами вне тела
06:31
Судебные тяжбы Анджелины Джоли и Брэда Питта продолжаются
03:21
Ученые обнаружили связь между плохим самочувствием и недосыпом!
03:19
Джастин и Хейли Бибер не разводятся! Это всего лишь слухи!
04:45
Кейт Миддлтон - принцесса с большим сердцем
04:43
Майкл Дуглас и Скарлетт Йоханссон - родственники!
04:29
Каждое федеральное агентство США должно нанять директора по ИИ
Больше новостей
СобКор » Здоровье » Лікарі назвали корисні для кишечника спеції

Лікарі назвали корисні для кишечника спеції

Здоровье
1 142
0
Лікарі назвали корисні для кишечника спеції
Багато спецій дарують не тільки смак і запах, але і особливий настрій.

Але не тільки їх аромат, який нагадує святкові дні, що робить їх особливими, а також і багато переваг, які вони приносять для здоров’я. Необхідно використовувати як можна частіше такі приправи, для того, щоб подарувати здоров’я організму і наповнити будинок святом. Ми вирішили з’ясувати, які приправи корисні для здоров’я, пише СобКор.нет

Кориця
Кориця стає популярнішим з настанням осені, а особливо часто споживається протягом всієї зими. І це не даремно, тому що її унікальний аромат, завжди нагадує свята. Корицю можна додавати в алкогольні та безалкогольні напої, десерти або навіть м’ясні страви, ця особлива спеція збільшує внутрішню температуру тіла, полегшує травлення і знімає закладеність носа. Найбільш важливими перевагами кориці є:

– Нормалізація рівня глюкози в крові. Приправа робить позитивний вплив на глікемічний індекс, особливо вона корисна для лікування діабету типу II. Крім того, кориця запобігає коливанню рівня глюкози в крові, особливо серед інсулінорезистентних людей.

– Лікування грибкових інфекцій. Кориця довела свою ефективність в лікуванні антибіотико-стійких грибкових інфекцій, таких як E. coli та Candida albicans.

– Лікування гастроентериту. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям кориця є природним засобом проти гастроентериту і захворювань, викликаних кишковою паличкою, сальмонелою або кампілобактерій. У деяких дослідженнях було виявлено, що активні речовини кориці успішно борються з аденовірус.

– Поліпшення симптомів синдрому роздратованого кишечника. Діючи як хороший травний агент, кориця знімає неприємні відчуття від частих розладів кишечника, зокрема добре бореться з здуттям живота. Приправа вбиває бактерії в травному тракті і допомагає шлунковим мікроорганізмам працювати в тонусі.

– Профілактика раку. Недавні дослідження показали, що кориця може бути доповненням до профілактики та лікування ракових пухлин, раку шлунка і меланом. Основна причина полягає в тому, що кориця видаляє надлишок цукру, який допомагає раковим клітинам розвиватися.

– Контроль артриту і остеопорозу. Кориця містить підвищений рівень марганцю, мінералу, який необхідний для розвитку кісток і сполучних тканин. Дефіцит марганцю супроводжується появою остеопорозу та погіршенням симптомів артриту, тому кориця – гарний союзник для здоров’я кісток.

– Лікування грипу та застуди. Приправа є природним засобом проти грипу та застуди. Вона здатна прискорювати процес відновлення і боротися з кашлем, чиханьем і болем у горлі. Кориця розчиняє в’язке слизове мокротиння і допомагає лікувати кашель.

– Нейтралізація неприємних запахів. Кориця чудово здатна усунути поганий запах в приміщенні.

– Запобігання передчасному старінню. Cinnamon, будучи 7 самим потужним антиоксидантом у світі, захищає здорові клітини від руйнівної дії вільних радикалів, запобігає передчасному старінню.

– Поліпшення кровообігу. Кориця покращує циркуляцію крові в організмі і діє як антикоагулянт, особливо спеція корисна для серця.

– Поліпшення настрою. Аромат кориці надає терапевтичну дію і чудово знімає депресію, зменшуючи при цьому дратівливість.

Мускатний горіх
Ця спеція часто додається в соуси з вершками та сиром, вершкові десерти, пироги та безалкогольні напої. Мускатний горіх володіє наступними перевагами для організму:

– Лікування розладів сну. Стакан теплого молока, ароматизований порошкоподібним мускатним горіхом, допомагає швидше заснути і добре виспатися.

– Зміцнює імунну систему. Nucsoara – відмінне джерело мінералів, який допомагає імунній системі оптимально функціонувати, за рахунок калію, кальцію, заліза і марганцю.

– Покращує травлення. Протягом багатьох століть мускатний горіх використовувався в народній медицині для лікування порушень травлення, від розладу шлунка і здуття живота до діареї або закрепів.

– Захищає порожнину рота. Завдяки антибактеріальним властивостям мускатного горіха споживання цієї прянощі допомагає підтримувати здоров’я ясен і зубів. Ця спеція містить спеціальну речовину, зване эвгенолом, яке діє як природний анальгетик при зубному болю.

– Захищає здоров’ям мозку. Він забезпечує природне органічне з’єднання, зване miristicina, яке захищає мозок від дегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

– Усуває біль. Ефірне масла мускатного горіха знімають м’язові і суглобові болі, при цьому зменшуючи запалення і усуваючи дискомфорт.

-Лікування ниркових інфекцій. В загальній медицині мускатний горіх чудовий засіб для поліпшення кровообігу та лікування інфекцій нирок.

Гвоздика
Відома своїм пряним ароматом, гвоздика має менш популярними лікувальними здібностями. Багатий та яскравий аромат даної спеції підходить для солодких продуктів, таких як кремові десерти або пироги. Основними переваги гвоздики, наступні:

– Лікування застуди. Подібно до кориці, гвоздика розріджує в’язкий слиз, очищає пазухи і полегшує видалення мокротиння з дихальних шляхів (діє як відмінний відхаркувальний засіб).

– Зменшення зубного болю. Оскільки вона має протизапальний і антибактеріальний ефект, гвоздика успішно справляється з зубним болем і запобігає інфекції порожнини рота.

– Зменшує запалення в організмі. Олію гвоздики можна використовувати в масажі, рекомендованому для полегшення симптомів артриту і ревматизму.

– Покращує здоров’я травної системи. Гвоздика надає розслабляючу дію на шлунково-кишковий тракт, усуває блювоту, діарею, кишкові гази і біль у животі.

– Покращує сексуальну активність. Гвоздика діє як потужний афродизіак і як доповнення при лікуванні передчасної еякуляції.


Читайте також: У цих 10 продуктах цукру набагато більше, ніж вважалося раніше

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.