Киев °C

Ваш Собственный Корреспондент

Последние новости

01:37
Спор вокруг знаменитой австралийской сороки Молли
01:33
Рост ксенофобии в России после терактов в Крокус Сити Молле
04:45
Скандал с антибиотиками: сеть фаст-фуда меняет курс
04:43
Пол Саймон: «Мой брак с Кэрри Фишер был ошибкой»
02:54
Центральный банк Турции ошеломил рынок, повысив процентные ставки до 50%
02:49
Путин начал операцию «Виновата Украина»
03:38
Ковид угрожает нашему интеллекту
03:06
Прорыв в области ИИ: расшифровка древнеримских рукописей
02:42
Принцесса Кейт Миддлтон: борьба с раком и благодарность за поддержку
02:34
Революционный метод поиска внеземной жизни
06:41
Двухголовая змея перенесла операцию в Миссури"
06:38
Камерон Диаз и Бенджи Мэдден снова стали родителями!
03:11
Nvidia представила революционные чипы искусственного интеллекта
03:06
Арест и осуждение Робиньо: история с изнасилованием
06:56
Чистюля по жизни: Кортни Кокс остаётся Моникой из «Друзей»
06:55
Самая юная учительница Америки: «я ни в чём себя не ограничиваю!»
07:01
Любовь нечаянно нагрянет: в калифорнийском доме престарелых сыграли очередную свадьбу
06:59
Джейк Джилленхол превратился в настоящего громилу
04:35
Режиссёр «Зоны интересов» оскандалился на Оскаре: более 450 еврейских деятелей культуры уже отреагировали
04:33
9-летний сын зарубил отца: полиция считает, что мальчик был вдохновлён видеоигрой
02:46
Тимоти Шаламе впервые замечен на съемках байопика о Бобе Дилане
02:44
"Я могу!" - новая реклама ломает стереотипы о людях с синдромом Дауна
05:06
В бой на переваривание заброшенных домов брошены грибы
04:59
Ирландия защитила титул Кубка шести наций в напряженном финале
03:37
Бон Джови рассказал, почему не общается с бывшим гитаристом группы
03:35
Дом Кары Делевинь в Лос-Анджелесе охвачен огнем: "Моё сердце разбито"
07:30
Дело Камилы Валиевой: новые подробности
07:26
Великобритания не хочет отставать и вкладывает £1,1 млрд в развитие прорывных технологий
04:32
Значительный прогресс SpaceX Starship на пути к освоению Марса
04:21
Водородные перспективы: Honda CR-V e:FCEV
02:45
Cerebras запустил самый быстрый в мире AI-процессор
02:37
Исследование выявило тенденциозность алгоритмов YouTube в преддверии выборов
04:40
Стартап Byju's: Падение единорога
04:00
Шэрон Стоун назвала продюсера, предлагавшего ей интим
03:31
Безумие на "Оскаре-2024": вся правда о голом выходе Джона Сины
Больше новостей
СобКор » Здоровье » Як довго залишатися молодим: досвід із різних країн

Як довго залишатися молодим: досвід із різних країн

Здоровье
1 069
0
У деяких народів залишатися молодим протягом дуже довгого часу виходить трошки краще за інших. До вашої уваги – секрети молодості та довголіття із різних країн світу.

Про це пише СобКор.

Скандинавія
Секрет чудового самопочуття та молодості шкіри жителів скандинавських країн – це, насамперед, клімат. Як не дивно, саме вітер і холод покращують стан шкіри, адже холод зупиняє процес старіння і перешкоджає розмноженню інфекцій і бактерій. Холодний клімат загартовує організм і стимулює роботу імунної системи. А як щодо свіжого морського повітря? Воно також позитивно впливає на стан здоров’я та зовнішній вигляд жителів цих країн, насичуючи шкіру і легені необхідною вологою, що сповільнює виникнення зморшок і хвороб. Другий секретний інгредієнт активного довголіття у північноєвропейських країнах – це їжа. До щоденного раціону населення входить червона риба, яка дуже корисна для здоров'я, стану шкіри, волосся та нігтів. До того ж риб’ячий жир захищає серце, судини, суглоби і сповільнює процес розвитку хвороби Альцгеймера.

Японія
Тут також особливого значення набуває раціон. Люди з ожирінням – рідкість для Японії, вони складають лише 3% населення. А це одразу суттєво зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Типовою їжею для японця є рис, риба, соя, овочі та зелений чай. Також японці надзвичайно вимогливі до екологічності продуктів, які вони вживають. Ще один важливий аспект довголіття по-японськи – це корпоративна культура. Саме через роботу виникають стреси у повсякденному житті, що призводить до багатьох захворювань, старіння шкіри та целюліту. Японці ж рідко змінюють місце роботи і найбільше у житті цінують стабільність. Рідко можна побачити японця, який стрімголов кудись біжить, розмовляючи по телефону та жуючи на ходу бургер. Жителі цієї країни дуже уважно ставляться до свого тіла, свого внутрішнього світу та своїх потреб. Головний секрет їхньої молодості – це внутрішній спокій і розміреність життя.

Бразилія
А от клімат Бразилії не дуже сприяє процесам омолодження, тому жителі цієї вологої та спекотної країни дуже багато сил та часу витрачають на догляд за своїм тілом. Маракуйя, кокосове молоко, бразильські горіхи – ці продукти не тільки активно вживають у їжу, а і готують із них маски і скраби для обличчя та тіла. Не можна не згадати про морське повітря та чистий золотавий пісок, який також бере участь у бразильських спа-процедурах: не рідко на пляжах можна зустріти бразильянок, які інтенсивно натирають піском свої сідниці – чим не чудовий масаж? Ще один секрет жителів цієї країни – їхня палка натура: регулярний секс незважаючи на роки – це невід'ємна складова молодості, стрункості і довголіття, адже регулярний оргазм знижує ризик передчасної смерті на 50%.

Тибет
Тибетські монахи вважають, що секрет довголіття полягає у правильному харчуванні. На їхню думку, слід їсти якомога більше трав та якомога менше м’яса. Саме тому у Тибеті так багато вегетаріанців. Також жителі Тибету багато уваги приділяють своєму внутрішньому світу. Вони вірять, що погані думки, заздрощі, жадібність – все це ніби отрута пронизує людський організм та руйнує його зсередини. Любов, щирість та доброта, навпаки, позитивно впливають на всі системи та органи тіла, подовжуючи життя на багато років.

Франція
Всім відомо, що французи – справжні гурмани. Однак секрет їхньої стрункості та молодості – в помірності. Порції у місцевих ресторанах значно менші, ніж в інших країнах. Те ж правило стосується і алкоголю – французи полюбляють випити трохи червоного вина за вечерею, яке не лише не шкодить організму, а і корисне для серцево-судинної системи. Оскільки їжа для французів – це неабиякий культ, то вони багато уваги приділяють сервіруванню та презентаціям і ніколи не їдять на ходу – у Франції в моді концепція Slow food – «повільна їжа».

На жаль, секрету довголіття «по-українськи» не існує, однак саме час поставитись до свого життя відповідально та переломити цю ситуацію. Чому б не скористатися досвідом Фінляндії, яка на початку 1970-х посідала перше місце у світі за кількістю смертей від серцево-судинних захворювань, але перехід на більш здорову їжу та мода на фізичні вправи на свіжому повітрі зробили свою справу - на разі більше 70% фінів займаються і чудово виглядають довгі і довгі роки. Максимально використовуйте те, що дала вам природа, любіть себе та оточуючих і не забувайте подорожувати та збирати секрети вічної молодості по всьому світу!

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

0 комментариев

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.